Apparition Rider-funnies zijn vanaf het begin moeilijk te verkopen. Hoewel er fanatieke enthousiastelingen van het personage zijn, zijn er tal van anderen die niet zo geïntrigeerd zijn. Bovendien denken zelfs de mensen die het personage leuk vinden niet echt aan de verhalen die voorkomen in Ghost Rider-grappen.

Misschien kwam de grootste stijging in die Ghost Rider-grappenverhalen toen Danny Ketch in de jaren negentig de rol van Ghost Rider van Johnny Blaze overnam. Het was een andere keer in Ghost Rider-funnies, en het blies toevallig nieuw leven in het arrangement en het personage als Ketch was charmanter dan Blaze. Echter, Blaze keerde terug naar de titel in de jaren 2000, eerst in een Marvel Knights kleiner dan verwacht arrangement, op dat punt in 2006 met het huidige boek, waarin Blaze uit de hel komt, maar toch Satan op aarde vrijlaat. Evenzo is ontdekt dat de ziel van de Ghost Rider eigenlijk een gezegende boodschapper is, geen duivel, en dat is de reden waarom Satan hem niet in de hel kon houden.

Gebombardeerd arrangement na gebombardeerd arrangement, maar op de lange termijn waargenomen Ghost Rider alle aankopen verdwijnen, spaart een paar willekeurige optredens in grote mate. Totdat natuurlijk een Ghost Rider-film de skyline in ging. Op dat moment was er een herstel van Ghost Rider-funnies. Helaas werd de film over het algemeen niet verwelkomd door stripfans, maar het arrangement ging verder toen Ghost Rider zich op dat moment verloofde met een klein aandeel in de super blockbusters die gaande waren in het Marvel Universum. Bovendien, momenteel met een spin-off van de film aan de gang, duidelijk, in ieder geval voorlopig, blijven Ghost Rider-funnies waar. Dat zou ook uitnodigend zijn voor toegewijden van het personage als de verhalen en Ghost Rider zelf aan de verwachtingen om hem heen zouden voldoen. Tragisch genoeg, zoals het er nu uitziet, doen ze dat niet.

Het potentieel is er echter. Het personage is fascinerend en uitzonderlijk, en soms adembenemend uitgebeeld in woord en vakmanschap. Meestal hebben de verhalen echter gewoon niet die dynamische stoot die wordt verwacht om Ghost Rider-grappen naar de meer elite klasse te duwen. Bovendien hielp de primaire film de dingen niet het minste. Als de volgende film echter effectief wordt afgehandeld en de componeer- en vakmanschapstaken voor de strip eersteklas zijn en als zodanig blijven, zouden de volgende niet vele jaren een heropleving kunnen zien in het rijk van de Geest van Wraak, het ongelooflijke en opmerkelijke Ghost Rider.